העסקת עובדת בהיריון-איסור פגיעה בהיקף מישרה

העסקת עובדת בהיריון- איסור פגיעה בהיקף מישרה , פיטורין ואפליה

חוק שוויון הזדמנויות בעבודה אוסר על אפליה של עובדת בהריון לרבות: קבלתה לעבודה, קידומה, תנאי העסקתה, הטבות ופיטורין.

מעסיק העובר על החוק צפוי לקנס בסכום של 75,000 ₪. נטל ההוכחה על המעסיק להראות כי לא הפלה את העובדת ואכן מדובר בשיקולים רלוונטיים.

אסור למעסיק לפטר עובדת כאשר העובדת מועסקת לפחות 6 חודשים באותו מקום עבודה.

על העובדת להודיע למעסיק בתוך 5 חודשים כי היא נמצאת בהריון (חוק עבודת נשים).

לאחר מסירת ההודעה, המעסיק מחויב להעסיק את העובדת בהתאם להגבלות שנקבעו לגבי עבודתה בשעות נוספות, בימי המנוחה השבועית ובמשמרות לילה

במידה והמעסיק רוצה לפטר אישה בהיריון- עליו לקבל אישור מראש מהממונה על העסקת נשים במרד העבודה. ( ברוב המקרים הממונה במשרד העבודה מאשר זאת באם מדובר על קשיים כלכליים אליו נקלע העסק וכתוצאה מכך היה צורך בצמצום כ"א).

כמו כן, אסור למעסיק לפגוע בהיקף משרה ובשכר של עובדת בהריון שעבדה אצל המעסיק במשך 6 חודשים אלא בהיתר מאת משרד התמ"ת.

"… עבדה אצל אותו מעסיק או באותו מקום עבודה ששה חודשים לפחות".

"על מנת להגשים את תכלית החוק ולא לצמצם את תחולתו מעבר להנחייתו הברורה של המחוקק, מוצדקת הקביעה לפיה רק עובדת אשר עבדה באותו מקום עבודה, או אצל אותו מעסיק, פחות מששה חודשים עד מועד הודעת הפיטורים או עד מועד ניתוק יחסי עובד –מעביד, לפי המאוחר תצא מתחולתו של סעיף 9(א) ולא יהיה צורך במתן היתר לפיטוריה. ע"ע (ארצי) פרופ' אריאל בן עמר שירותי רפואת שיניים והשקעות בע"מ – עדה פלדמן (28.12.10).

פיטורי עובדת סמוך לתום ששה חודשים לעבודתה, על מנת שלא להיזקק לאישור משרד העבודה לפיטורים, מהווה התנהגות שלא בתום לב המזכה בפיצוי. ע"ע 1353/02 מרגלית אפלבוים נ' נינה הולצמן פד"ע לט 495.

ע"ע (ארצי) 4241-03-17 נטלי כהן – ד"ר שלמה כהן ושות' משרד עורכי דין (28.4.19)-

המערערת זומנה לשימוע פחות מארבעה חודשים וחצי לאחר תחילת עבודתה, וקיבלה הודעת פיטורים חמישה חודשים בדיוק ממועד תחילת עבודתה. בנסיבות אלה, ומבלי לקבוע מסמרות, ציין ביה"ד כי לכאורה יש ממש בטענת המשיב כי אין לזקוף לחובתו תקופת הודעה מוקדמת שניתנה על ידו למערערת מתוך רצון טוב, אשר אף לא נוצלה לצורך עבודה בפועל. צוין כי, לקיחה במניין של תקופת ההודעה המוקדמת הוולונטרית והמוארכת אינה הכרחית לצורך הגשמת תכלית החוק, ואף עלולה לגרום לתמריץ שלילי למעסיקים מהענקת תקופות הודעה מוקדמת ארוכות מהקבוע בדין.

חוק שוויון הזדמנויות בעבודה. ע"ע (ארצי) 36773-06-16 מורן וינברגר נ' איי די וו מודולר בע"מ מיום 5.10.18 – התביעה התקבלה.

סע"ש (אזורי-י"ם) 2249-10-17 רויטל אילוז נ' זמירה גולן מיום 28.11.19 – בית הדין דחה את תביעת התובעת בגין פיטורים בניגוד לחוק עבודת נשים וחוק שוויון הזדמנויות בעבודה

0 תגובות

השאירו תגובה

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *